دانلود مقاله رشته مدیریت

دستورالعلمل ارزیابی عملکرد مدیران و کارکنان

(مطالعه موردی:دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کشور و سازمانهای وابسته)
 
 
مقدمه :  
     ارزیابی عملكرد به عنوان یك ارزیابی دوره ای، رسمی و اغلب مكتوب از عملكرد شغلی كاركنان است، كه به منظور دستیابی به اهداف مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. شناخت كاركنان ساعی و اعطای پاداش به آنها، ایجاد انگیزه برای بهبود عملكرد آنان و سایر كاركنان، از جمله علل اصلی ارزیابی عملكرد می باشد. در گذشته مدیران، ارزیابی عملكرد را فقط به منظور كنترل فعالیتهای كاركنان انجام می‌دادند، در حالی كه امروزه جنبه راهنمایی و ارشادی این عمل، اهمیت بیشتری یافته است. هدف اصلی از ارزیابی عملكرد این است كه اطلاعات ضروری در باره نیروهای شاغل در سازمان جمع آوری و در دسترس مدیران قرار گیرد تا آنها بتوانند تصمیمات بجا و لازم را در جهت بالابردن ارتقاء کمی و کیفی كاركنان اتخاذ نمایند.
 
     رصد تحقق اهداف سازمانی از طریق سنجش عملکرد و همچنین کارآیی و اثربخشی هر سازمانی از اصول اصلی پویایی سازمان است لذا بر اساس دستورالعمل اجرایی ارزیابی عملکرد کارمندان به شمارة 11942/200 مورخ 22/5/1390 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور  و ماده 69 آئین نامه اداری و استخدامی کارکنان غیرهیأت علمی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مصوب سال 1391به منظور سنجش میزان تحقق اهداف سازمانی و افزایش بهره وری، عملکرد کارمندان در دوره های مشخص سالانه به صورت منظم و براساس شاخص های عمومی و اختصاصی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت كه نتیجة آن در ارتقاء اثر بخشی، بهره وری، افزایش كیفیت خدمات، پاسخگویی در مقابل عملكرد، رضایت ذینفعان  و برخورداری از مزایا و سایر موارد لحاظ خواهد شد.
 
    در راستای اجرای بهینه فرآیند ارزیابی عملکرد کارکنان، دستورالعمل مزبور به منظور تعیین معیارها و شاخصهای امتیازدهی تهیه گردیده، تا حتی‌الامکان از اعمال سلیقه های شخصی جلوگیری به عمل آید و در این فرآیند شاهد امتیازاتی صحیح تر و منطبق بر واقعیات باشیم، تا با تكیه بر امتیازات مكتسبه، به اهداف سازمانی حاصل از ارزیابی دست یابیم. شیوه نامة تدوین شده، متشكل از بخش های تعاریف، سازمان اجرایی، گروه هدف، فرم های ارزیابی و حیطه شمول آنها، فرایند اجرا و مراحل تكمیل فرم های ارزیابی عملكرد، نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد فرد و .......... می باشد.
 
 
کلمات کلیدی:

ارزیابی عملکرد

اهداف سازمانی

کارآیی و اثربخشی

 
 
 
 
فهرست مطلبی
ارزیابی عملکرد مدیران و کارکنان 1
مقدمه : 1
تعاریف: 2
سازمان اجرایی: 3
فرم های ارزیابی و حیطه شمول آنها: 6
فرایند اجرا و مراحل تكمیل فرم های ارزیابی عملكرد: 7
نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد مدیران و کارکنان: 10
الف(2-2) نحوه امتیاز دهی برای هر محور: 13
5-1- تحلیل عملکرد(علل عدم تحقق اهداف): 15
8-1- ارائه طرح های  اجرایی و تحقیقاتی 16
2- محور آموزش 20
4-2- کسب موفقیتهای ویژه 21
منابع 35