دانلود پایان نامه رشته کشاورزی

بررسی روند عملكرد 10ساله (86-1376)  صنایع و معاونت آب و خاک در برنامه چهارم توسعه و جهت گیریهای برنامه پنجم سازندگی

 
 
مقدمه 
     عناصر آب و خاك به عنوان مهمترین عوامل تولید در بخش كشاورزی محسوب می شوند. در كشوری مثل ایران كه با كمبود آب و عدم ساماندهی اراضی كشاورزی مواجه است، نقش سرمایه گذاری در تجهیز عوامل فوق از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. از طرف دیگر سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی وتكمیلی، و مكانیزاسیون بخش كشاورزی و بررسی نظامهای بهره برداری كشاورزی نیز بلحاظ ارتباط ساختاری بخشهای مختلف اقتصادی دارای جایگاه ویژه ای است. لذا در اسناد بالادست نظام برنامه ریزی به  موضوعات سرمایه گذاری در امور آب وخاك و نیز سرمایه گذاری مناسب در صنایع مرتبط با بخش كشاورزی پرداخته شده است. 
 
   در سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران وظیفه بسیار سنگین تامین امنیت غذایی، برعهده بخش كشاورزی و منابع طبیعی گذاشته شده است. در سیاستهای كلی برنامه چهارم نیز، ایجاد اشتغال مولد و كاهش نرخ بیكاری، ایجاد ساز وكار مناسب برای رشد بهره وری عوامل تولید(نیروی كار،آب ، خاك، و...)، توجه به ارزش اقتصادی، امنیتی، سیاسی، و زیست محیطی آب دراستحصال، عرضه، نگهداری و مصرف آن، ارتقاء سطح درآمد و زندگی روستائیان و كشاورزان و رفع فقر با تقویت زیر ساختهای مناسب تولید و تنوع بخشی و گسترش فعالیتهای مكمل بویژه صنایع تبدیلی و كوچك و خدمات نوین، با تاكید بر اصلاح نظام قیمت گذاری محصولات از جمله سیاستهای این برنامه عنوان شده است.
 
   براساس سند چشم انداز و سیاستهای كلی مذكور، در مواد مختلف قانون برنامه چهارم توسعه كشور نیز به موضوع فعالیتهای معاونت صنایع و امور زیر بنایی تاكید شده كه از جمله آنها مواد (17)، (18) و (20) می باشد.گزارش حاضر بر اساس اطلاعات موجود ابتدا به بررسی روند عملكرد 10سال گذشته (86-1376)  پرداخته، و در ادامه با تحلیل محورها و شاخص های تاثیر گذار برهدفهای اساسی، به تجزیه و تحلیل اهداف برنامه چهارم توسعه، و سیاستهای اتخاذ شده پرداخته و با شناخت وضع موجود به بررسی نقاط قوت و ضعف، و احصاء فرصتها و تهدیدها اشاره داشته و درنهایت جهت گیریهای برنامه پنجم سازندگی را مورد توجه قرار داده است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

معاونت آب و خاک

بخش كشاورزی در سند چشم انداز

بررسی روند عملكرد 10ساله (86-1376)

 
 
 
فهرست‌ مطالب
  1- مقدمه 1
2- بررسی روند 10 سال گذشته(86-1376) 14-2  
3-  تجزیه و تحلیل  برنامه چهارم (86-1384) 20-14
4-  تبیین وضع موجود منتهی به سال1386 23-20 
5- ارزیابی سیاستهای اتخاذ  شده
6- شناخت و احصاء نقاط قوت
26
7- شناخت و احصاء نقاط ضعف
8- احصاء فرصتها
9- احصاء تهدیدها
10- موانع اصلی و توانمندیها و قابلیتها
11- جهت گیریها و گرایشات اصلی در برنامه پنجم
12- نظرات و سیاستهای پیشنهادی
13-  سیاستهای راهبردی