دانلود پایان نامه رشته حسابداری

شفافیت و عدم شفافیت در بازار سرمایه ایران

 
چکیده:
هر قدر تسهیم اطلاعات در جوامع بیشتر باشد، امكان اتخاذ تصمیمات آگاهانه و پاسخگویی بخش خصوصی و دولتی در مورد چگونگی تحصیل و مصرف منابع بیشتر می شود و امكان رشد فساد كاهش می یابد. بنابراین یكی از الزامات رقابت سالم دسترسی همه مشاركت كنندگان بازار به اطلاعات شفاف است.از این جهت می توان شفافیت اطلاعات را پدیده ای اجتماعی دانست كه بر روابط اجتماعی متقابل افراد در بازار به شدت اثر می گذارد. از بازارهای مهم فعال در بخش خصوصی بازار سرمایه می باشد كه اطلاعات شفاف بر عملكرد آن به شدت موثر است. نقصان اطلاعات باعث افزایش هزینه مبادلات و ناتوانی بازار در تخصیص بهینه منابع می شود.وجود اطلاعات شفاف در بازار سرمایه نقشی موثر دركاهش هزینه اطلاعات و مبادلات  دارد.
 
در این پایان نامه در دو بخش به شفافیت و عدم شفافیت بازار سرمایه پرداخته شده است.
 
 
کلمات کلیدی:

بازار سرمایه ایران

شفافیت در بازار سرمایه ایران

عدم شفافیت در بازار سرمایه ایران

 
 
مقدمه:
گذار از عصر صنعتی به عصر اطلاعات موجب برجسته تر شدن نقش اطلاعات در فرآیند تصمیم گیری شده است. در چنین دورانی اطلاعات در حكم كالایی با ارزش، به جای ماشین آلات و كالاهای فیزیكی، تعیین كننده مزیت رقابتی مشاركت كنندگان در انواع مختلف بازارها است. علاوه بر این اطلاعات در عملكرد بهتر بازارهای مالی نقشی انكار ناپذیر دارد. همچنین در دیدگاه گسترده ی حاكمیت شركتی كه متمركز بر پاسخگویی مدیران به همه ذی نفعان است، اطلاعات شفاف را می توان به عنوان یكی از ابزارهای ایفای مسئولیت پاسخگویی مدیران دانست. به اعتقاد ویش واناث و  كافمن (1999) دو مورد اخیر یعنی بازارهای مالی و حاكمیت شركتی از جمله محرّك های وابسته به هم برای گسترش توسعه و افزایش رفاه جوامع هستند.
 
اهمیت دسترسی به اطلاعات جهت اتخاذ تصمیمات منطقی و صحیح به حدّی است كه درجوامع دموكراتیك شفافیت اطلاعات و امكان دسترسی به آن را در شمار حقوق بشر در نظر می گیرند (بلور و كافمن؛ 2005).  هر قدر تسهیم اطلاعات در جوامع بیشتر باشد، امكان اتخاذ تصمیمات آگاهانه و پاسخگویی بخش خصوصی و دولتی در مورد چگونگی تحصیل و مصرف منابع بیشتر می شود و امكان رشد فساد كاهش می یابد (ویش واناث و كافمن؛ 1999) .از دلایل دیگر برجسته شدن نقش اطلاعات در عصر حاضر افزایش اهمیت نقش بخش خصوصی در بهبود كیفیت كالاها و خدمات است. هدف اصلی از گسترش فعالیت بخش خصوصی افزایش كارایی بنگاه های اقتصادی و بهینه سازی تخصیص منابع است؛ برای دستیابی به این هدف تسلط مكانیزم بازار بر تصمیمات فعالان اقتصادی اهمیت بسیاری دارد. مكانیزم بازار مستلزم وجود فضای رقابتی سالم است و رقابت سالم نیز بدون وجود اطلاعات شفاف معنایی ندارد.
 
 
 
فهرست مطالب
 

بخش اول:عدم شفافیت در بازار سرمایة ایران

چکیده
واژه‌های  كلیدی :
بازار سرمایه ‌، شفافیت بازار، كارایی بازار، اطلاعات ، ایران
مقدمه
مروری بر مطالعات خارجی انجام شده

وضع كارآیی بازار سرمایه در ایران

بورس بازی در بازار

تجزیه و تحلیل شفاف سازی بازار سرمایة ایران

اطلاعات بازار سرمایه از كجا می آید؟

موانع و راهكارهای عدم شفافیت بازار سرمایة ایران

انجام معاملات صوری
انتشار اخبار كذب

نقش بازارهای مالی در توسعه اقتصادی كشـور

شفّـاف‌سازی بازار سرمایه و توسعه اقتصادی كشـور

اعتمـادسـازی
- داده‌های بـازار
شفّـاف سازی
 
 

بخش دوم:كارایی و شفافیت بازار سرمایه

-   آغاز سخن: شفافیت در نگاه كلی

-   شفاف سازی "شفافیت"

-          تعریف شفافیت

- اندازه گیری شفافیت

- مطلوبیت شفافیت

-                  محدودیت های افشای داوطلبانه اطلاعات و افزایش شفافیت

-   نقش شفافیت در بازارهای مالی

-          ثبات بازارهای مالی
-              كارآیی تخصیصی در بازارهای مالی

-   شفافیت در بازارهای نوظهور: ایران

منابع انگلیسی
منابع فارسی